קניות ועלויות | Thailand With Golan
top of page
ראש העמוד

קניות בתאילנד 

בתאילנד עושים המון קניות ולכן מומלץ להגיע עם מקום פנוי במזוודות. הקניות הכי זולות הן בצפון וזה הולך ונהיה יקר ככל שהולכים דרומה, כך שכדאי לרכז את הקניות בצפון או במרכז תאילנד (בעיקר בנגקוק ופטאיה). בפרק על קניות בבנגקוק אני מפרט על מרכזי הקניות המפוארים ועל השווקים הססגוניים של בנגקוק.

IMG_2501.jpg

דוכן מזכרות טיפוסי

מה חייבים לקנות

מה חייבים לקנות בתאילנד?

1. בגדים - הסחורה המקומית איכותית מאוד ואם תשאלו את התאילנדים האם זה מיוצר בסין הם מאוד ייעלבו. בקניונים תמצאו את כל הרשתות המערביות במחירים נמוכים במקצת מאשר בישראל וכן סחורה מקומית לא ממותגת במחירים זולים למדי. בשווקים תמצאו סחורה מקומית זולה וזיופים איכותיים של מותגים מערביים. שימו לב לבגדי המשי המיוחדים, חומר גלם מאוד פופולרי בתאילנד. בגדי ים, בגדי חוף ושרוולים נמכרים בזול. צעיפי משי הם מתנה פופולרית מאוד. עניבות משי וחגורות עור תמצאו במחירים מגוחכים. לפעמים תתקלו בקושי למצוא ביגוד במידות גדולות, אך בקניונים הגדולים קרוב לודאי שתצליחו.

2. נעליים וסנדלים - נעליים זולות בכ-25% מאשר בישראל, אם כי קיים קושי למצוא מידות גדולות. סנדלים וכפכפים מאוד פופולריים בתאילנד ותוכלו אפילו למצוא סנדלי טבע נאות במחיר זול משמעותית מאשר בישראל.

3. תכשיטים - מצד אחד הם מאוד זולים, מצד שני יש המון רמאות בענף, כך שאם אתם מחפשים תכשיטים אפנתיים זולים או תכשיטי כסף, כנראה תמצאו את מבוקשכם ובמחירים מאוד זולים, אבל אם אתם בענייני יהלומים, זהב או פנינים, הייתי ממליץ לכם להיות מאוד זהירים כי לא כל הנוצץ זהב. מומלץ לקנות בחנויות הנושאות את התו של TAT (משרד התיירות).

4. מזכרות - שפע של מזכרות, בעיקר פסלי בודהה, מסכות, מוצרי לכה, מוצרים מבמבוק או קוקוס, מוצרי אורז, תמונות רקומות או ממשי, עבודות עץ, שמשיות נייר, עבודות יד של שבטי ההרים, מנורות בד ועוד.

5. מוצרי ספא - שמנים (בעיקר שמן קוקוס), סבונים (בעיצוב ובריח פירות), מוצרי פילינג, אביזרי קרצוף, נרות ועשבי עיסוי.

6. אוכל, חומרי גלם, ממתקים ואלכוהול - פירות מיובשים, מוצרי קוקוס, קשיו, סוכריות מפירות טרופיים, תבלינים ואבקות קארי ושתייה חריפה מקומית. זכרו שאסור להכניס לישראל מזון טרי.

7. סירי אורז חשמליים (Rice Cooker) - נמכרים בחנויות החשמל במחירים מגוחכים למדי והם שימושיים מאוד. הבעיה זה גודל האריזה שמקשה להביא לישראל, אך המאמץ משתלם.

8. מוצרי Tiger Balm - משחת הפלא הסינית נמכרת בתאילנד במחירים זולים ובגרסאות רבות - משחה, פלסטרים לכאבים, משאפים לצינון (נקרא בתאית Ya Dom) ועוד.

9. תה - מגוון ענק של סוגים ומחירים זולים מאוד לתה ירוק, שחור, אולונג ועוד.

10. זיופים - כל דבר שאפשר לזייף נמכר בתאילנד - רמקולים, אוזניות, שעונים, עטים, תוכנות מחשב ועוד

IMG_2504.jpg

פסלי בודהה אפשר למצוא באלפי סוגים וגדלים

בתאילנד יש המון חנויות של חייטים הודים שמאפשרים להזמין חליפות או שמלות ערב בתפירה אישית. בוחרים סוג בד וצבע או פשוט מביאים דוגמא ומקבלים את זה מוכן תוך 24-48 שעות באיכות גבוהה. לדוגמא, חליפה לגבר (ג'קט, מכנס וחולצה) במחיר 90$. במחיר דומה תוכלו לקבל שמלת ערב או חליפת עסקים לאשה. חשוב לזכור שלפעמים קשה מאוד להתרשם מהבד כיצד תראה החליפה או השמלה ולכן עדיף לבחור משהו שרואים בחנות או בקטלוג, אחרת יש סיכוי שתתאכזבו. אני ממליץ על חנות בשם Sunny Fashions, שנמצאת ברחוב קאוסן בפסאג' של מלון D&D.

IMG_7914.JPG

התאילנדים מזייפים ביגוד באיכות גבוהה, אך אלקטרוניקה באיכות מפוקפקת

אני מאוד ממליץ לבקר בבתי כלבו וסופר מרקט מקומיים, שם תמצאו גם ביגוד בסיסי זול במיוחד וגם מאכלים וחומרי גלם מקומיים. רשת Big C פרוסה בכל תאילנד ויש לה חנות בת 6 קומות במרכז בנגקוק מול הסנטרל וורלד, שם תמצאו ביגוד זול, כלי בית ומזון. רשת טסקו לוטוס נמצאת בדרך כלל מחוץ למרכזי הערים והיא מקום נהדר למצרכי מזון. חנויות נוחות מאוד פופולריות בתאילנד ואפשר למצוא סניף בכל רחוב קטן. הרשת הגדולה ביותר היא 7/11, אך גם רשת Family Mart פופולרית מאוד. בחנויות אלו תמצאו כל מה שמטייל צריך החל ממזון, טואלטיקה, תרופות מדף, סיגריות, כרטיסי סים, סוללות ועוד.

IMG_2409.jpg

סניף טיפוסי של רשת חנויות הנוחות 7/11

מיקוח זה "ספורט" לאומי בתאילנד, אך יחד עם זאת חשוב לזכור לא להגיע למצב של התלהבות יתר עם הרמת קול או נפנופי ידיים שמאיימים מאוד על המקומיים. זה עלול להעליב אותם ולא יועיל לסגירת עסקה. זכרו שבסופו של דבר כדי שתהיה עסקה שני הצדדים צריכים להיות מרוצים. חיוך ושיח נעים ומכבד תמיד יעזרו ואם תתנו לילדים קטנים להציע מחיר זה גם יועיל. הכי חשוב לא לשכוח ש-10 באט זה בסך הכל שקל אחד כי נתקלתי כבר בישראלים שהתמקחו רבע שעה על סכום מגוחך. המיקוח מקובל רק בשווקים ובדוכני רחוב ולא בקניונים המסודרים או בחנויות ומסעדות. יש מרכזי קניות שכוללים גם דוכנים ובהם אפשר להתמקח (כגון ה-MBK בבנגקוק).

IMG_2487.jpg

דוכני שוק בתוך מרכז הקניות הסגור MBK

החזר מע"מ

החזר מע"מ

אם עשיתם קניות במקומות מסודרים (בעיקר בקניונים) הנושאים על חלון הראווה את הסימן המתאים (כמו בתמונה למטה), בסכום של יותר מ-2,000 באט באותה חנות באותו יום, אל תשכחו להצטייד בטופס החזר מע"מ (טופס PP10) שיזכה אתכם בהחזר של בסביבות 5% (ראו טבלת החזרים) בשדה התעופה הבינלאומי עד 60 יום מיום הקנייה. קחו בחשבון שתצטרכו להציג בחנות דרכון או צילום שלו. שימו לב שחישוב ההחזר על פי הטבלה מתבצע לכל טופס בנפרד ולכן כדאי לשאוף לרכז את כל הקניות בטופס אחד (כלומר לרכז קניות במרכז קניות אחד או חנות אחת). בהגיעכם לשדה התעופה לאזור הצ'ק אין יש להחתים את הטופס הצהוב שקיבלתם בחנות לפני ביצוע הצ'ק אין ומשלוח המזוודות (כי יש להציג מוצרים שרכשתם שעלות כל אחד מהם מעל 10,000 באט). לאחר ביקורת הדרכונים נמצאות שתי תחנות לקבלת ההחזר בשני אזורים שונים של הדיוטי פרי. ניתן לקבל מזומן בבאטים (עד סכום של 30,000 באט) או החזר דרך הכרטיס אשראי (עם עמלה בגובה 121 באט לטופס). אם אתם ממהרים, ניתן לשלשל את הטופס + חשבוניות הקנייה לתיבה הנמצאת בסמוך לעמדת הדיוטי פרי או לשלוח בדואר, אך אני לא ממליץ על כך כי זה יכול ללכת לאיבוד. אתר: www.rd.go.th/english/28049.html

VatRefundSign.jpg
VatRefundAtCheckIn.jpg

דלפק החתמת הטפסים לפני הצ'ק אין           

VatRefundAtDutyFree.jpg

דלפק קבלת ההחזר בדיוטי פרי

Vat-Refund-Sheet1.jpg

בטבלה זו ניתן לראות מה יהיה ההחזר על פי גובה הקנייה

כסף

כסף 

המטבע התאי נקרא באט. קיימים שטרות בערך של 1000 באט (חום), 500 באט (סגול), 100 באט (אדום), 50 באט (כחול) ו-20 באט (ירוק). בנוסף קיימים מטבעות בעריכים של 1,2,5,10 באט.

Money.jpg

שטרות ישנים עם תמונת ראמה ה-9

New Money.jpg

שטרות חדשים עם תמונת ראמה ה-10

חלפנים

חלפנים

חלפני כספים בתאילנד נמצאים בכל מקום בביתנים מסודרים אשר חלקם שייכים לבנקים המקומיים והחלפת כסף בהם בטוחה מאוד. ככל שתחליפו כסף במקום יותר נידח, כך השער שתקבלו יהיה פחות טוב. בשדה התעופה תקבלו שער גרוע אם תחליפו כסף בקומת הנכנסים (קומה 2) או שער מעולה אם תחליפו כסף בקומת הרכבת (B) ליד הקופות. אם אתם מחליפים דולרים, תקבלו שער גבוה יותר על שטרות של 50$ ו-100$ לעומת שטרות קטנים יותר. באירו אין הבדל. מכשירי ATM למשיכת מזומנים נמצאים בכל מקום, משיכת המזומן מאוד פשוטה, אך העמלה שגובה הבנק המקומי גבוהה יחסית (220 באט) והיא מתווספת לעמלה המשולמת לחברת כרטיסי האשראי בישראל (בסביבות 3%). מכיוון שהעמלה המקומית קבועה, כדאי למשוך סכומים גבוהים ולא סכומים קטנים. כרטיסי אשראי מכובדים בבתי המלון ובמסעדות היקרות יותר, אך לא נראה שתצליחו לשלם עם כרטיס אשראי בדוכן פירות.

20220814_072037.jpg

החלפן עם השערים הטובים בתאילנד בקומה B בשדה התעופה

עלויות

עלויות 

תאילנד לכאורה זולה מאוד. למה לכאורה? כי אנחנו כל הזמן מתפתים להוציא כסף והסכומים הקטנים מתחילים להצטבר להוצאה כבדה. עוד עיסוי ועוד שייק ועוד גלידה ועוד מזכרת ופתאום הטיול נהיה יקר.

 

כמובן שהמרכיב הכי דומיננטי בעלות הטיול הן הטיסות לתאילנד וחזרה שמחירן יכול להתחיל ב-600$ ולהגיע בקלות למעל 1500$ בטיסה ישירה בשיא העונה. טיסות הפנים מוסיפות עוד הוצאה לא קטנה כי טיול סטנדרטי שכולל את הצפון ואת האיים כולל 3 טיסות. אם גם יש טיסות לקוסמוי אז זה עוד יותר יקר. קחו בחשבון הוצאה של 200$-450$ ל-3 טיסות. מחיר בתי המלון ברמה של 4 כוכבים יהיה בסביבות 70$ בצפון, 100$ בבנגקוק ויגיע להוצאה של כ-250$ ללילה באיים בשיא העונה.

אני מעריך כי טיול של שבועיים למשפחה עם 3 ילדים יעלה 60,000 ש"ח ומעלה. המחיר הזה כולל את כל הטיסות, המלונות ו-4-6 טיולים יומיים מאורגנים ואינו כולל קניות כמובן. הזמנה מוקדמת של הטיסות ובתי המלון תפחית את המחיר בצורה ניכרת.

מטיילים צעירים יוציאו 150$ לזוג ליום או 100$ ליחיד, אם כי תרמילאים יכולים להסתדר גם עם 70$ ליום. עלויות אלו אינן כוללות טיסות, אך כוללות לינה ברמה של 3 כוכבים, אתרים, אוכל מקומי ופינוקים (עיסויים, שייקים, בילויים) בהיקף סביר.

דוגמאות למחירים: בקבוק מי שתייה - 10 באט, מים מינרלים - 15 באט, פאד תאי או אורז בדוכן ברחוב - 30 באט, מנה עיקרית של אורז או נודלס עם עוף במסעדה - 100 באט, בקבוק קולה - 30 באט, בירה סינגה - 70 באט, שייק - 50 באט, ארוחת במקדונלדס - 300 באט, בננה לוטי - 40 באט, ליטר דלק - 35 באט, כרטיס לסרט בקולנוע - 200 באט

ואם בא לכם ממש להתעמק ביוקר המחיה בתאילנד, אז דירת 100 מ"ר במרכז בנגקוק עולה 11 מיליון באט, לשכור דירת 3 חדרים במרכז בנגקוק עולה כ-38,000 באט, לקנות טויוטה קורולה משפחתית עולה 848,000 באט. השכר החודשי הממוצע בתאילנד הוא 18,200 באט.

bottom of page